Kleuren

Halve highlight

Een halve highlight bestaat uit ongeveer 20 tot 25 folies en wordt meestal ingezet in de vorm van een hoefijzer over de gehele midden scheiding. Ook wordt er een aantal folies rond de contouren van het gezicht geplaatst. Op deze manier wordt er een lichte, natuurlijk ogende face framing gecreëerd en vallen de blonde highlights vanuit de midden scheiding over de rest van het haar heen. Hierdoor krijgt u een heel natuurlijk, sun-kissed effect.

Drie vierde highlight

Een ¾ highlight telt zo’n 45 tot 55 folies, afhankelijk van de hoeveelheid haar.
Het eindresultaat is hierbij al een stuk lichter. Vanaf de voorkant in de nekpartij is er nog steeds diepte in het haar, wat door het contrast een natuurlijk effect geeft.
Ook bij een ¾ highlight oogt de nekpartij donkerder als het haar bijvoorbeeld in een hoge knot zit, maar dit heeft juist een super natuurlijke uitstraling.

Hele highlight

Deze manier van highlighten  (75 of meer folies) geeft het meest opvallende resultaat. De folies worden door het volledige haar gezet, inclusief de contouren en de nekpartij. Als de uitgroei zichtbaar wordt, kan er gekozen worden voor een halve of ¾ highlight om de uitgroei bij te werken.

Balayage

De kleur wordt als het ware met een kwast met de losse hand op het haar geveegd, waardoor er een zachte subtiele overgang ontstaat. Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele “vegen” in de lengtes bevat. De kleur kan goed aangepast worden aan de natuurlijke valling van het haren wat bij de coupe past met een subtiel effect. Deze kleurtechniek kan toegepast worden op alle haarkleuren, lengtes en structuren.
De kleur loopt ook met een zachte overloop uit.