Black/mixed hair behandeling

Blackhair

Met blackhair bedoelen wij afrohaar of kroeshaar.
Op één hoofd kun je verschillende soorten kroes haar hebben. In de nekpartij kan het bijvoorbeeld veel meer kroes zijn dan op de kruin, er is dus verschil in krulpatroon.

Krultype

Je hebt krultype 2A t/m 4C. Hoe hoger het getal hoe sterker de krul is en dus ook meer kroes. Krullen van het type 2A zal eerder een product nodig hebben dat frizz tegengaat en het type 4C zal, vanwege droogheid, een product nodig hebben dat hydrateert en definitie geeft.Mixed hair is vaak krullend tot sterk gekruld haar.

Beiden haartexturen vragen om een zeer specifieke behandeling.
Blackhair en mixed hair wordt op een andere manier geknipt dan bijvoorbeeld Europees of Aziatisch haar.

Vaak word er gedacht dat je blackhair niet lang kan laten groeien, dit is en misverstand. Natuurlijk kroeshaar kan wel degelijk lang groeien alleen krimpt het haar voor meer dan de helft dus zie je de lengte alleen wanneer je het glad föhnt of stijl maakt met een stijltang. Hoe meer krul het haar heeft, hoe compacter. Type 4c krul haar heeft bijvoorbeeld geen krulformatie en lijkt sponzig. Kroeshaar is van nature vochtarm en daarom droog en omdat het droog is weer heel kwetsbaar. Een goede verzorging en behandeling is hierdoor zeer belangrijk om gezonde krullen te krijgen en te behouden.

De verzorging van blackhair bestaat o.a. uit zoveel mogelijk hydrateren, vocht toebrengen maar een goede knipbeurt is ook belangrijk. Dit en nog veel meer belangrijke zaken worden tijdens een behandeling besproken aan de hand van een haaranalyse.

Verschillende haarkrul patronen